HTML

Kik is vagyunk mi?

A szívünket, lelkünket kitesszük a pályára. Védekezünk, alig támadunk, de nyerünk, és csak akkor, ha nagyon szükséges. Ezért utálnak is minket, nem is kevesen, nem is kicsit. Azt hiszed nem vagyunk esélyesek, aztán bizonyítunk. Olaszok vagyunk.

2012.02.08. 20:51 Mr One-Two

Hétközben is megállás nélkül - Coppa Italia elődöntők

Olaszországban szerda este rangadót tartanak. Ugyan nem a bajnokságról van szó, de a rangadó a kupában is rangadó, akárhogy is nézzük. Juventus-Milan, egy kissé keserűbben.

Méghozzá azért, mert rengeteg a hiányzó.
A Milannal túl hosszú lenne a felsorolás, úgyhogy ezt meg sem teszem (azért pár nevet meg kell említeni: Cassano, Nesta, Abbiati, Boateng csak a kezdők közül). Allegrinek érdemesebb lenne pihentetni a többi hasznosabb játékosait is, mert itt a BL, és a bajnokság hajrája is lassan elkezdődik, a hármas terhelés még a Milannak is sok lehet. A milánóiak persze bizakodnak, de nem szabad elfelejteniük, mi lett az idei első Juve-Milan végeredménye: sima a torinói siker, 2-0.

A Juvénál is több a hiányzó, mint amennyi általában lenni szokott. Többek között az idén rendkívül jól teljesítő Pepe hiányzik a jobb oldalról, minden juventinónak hiányozni fognak egy ideig a golfos gólörömök. Conte pihenetet, ezt elmondta a sajtótájékoztatón, kulcsemberei nem kapnak szerepet ezen a meccsen.
Érdekes, hogy az előzetes kezdőcsapatok alapján az új vétel, Borriello kezd Del Piero mellett. Utóbbi nem meglepő, de előbbiben bizonyosan nagy a bizonyítási vágy, de ne felejtsük tavaly tavasszal ki húzta a csapatot góljaival: Fabio Quagliarella, aki még a kupában sem kap helyet a kezdőben. Úgy tűnik, Conte csak Jolly Jokerként számol vele ezen a meccsen.

Érdemes még megjegyezni, 3 héten belül 2 Milan-Juvét rendeznek, a másik a bajnokságban lesz, ami a milánóiaknak talán még fontosabb. Egy esetleges Juventus-győzelem 7 ponttal választaná el egymástól a két klubot, úgy, hogy a Juvénak még egy elmaradt meccse is van a Parma ellen, bár az igaz, a tejes cég városának csapata nincs a kedvenc ellenfeleik között a Juvénak.

A másik meccs a Siena-Napoli, ahol toronymagas esélyes a vendégegyüttes, ha nem is idegenben, de a párharcot egybenézve. A Napolinak könnyen lehet, hogy a Coppa marad az egyetlen célként kitűzve tavaszra, mert a bajnokságban gyengén állnak, és nem úgy tűnik, hogy feljebb kapaszkodnának, például egy BL-helyre. Az EL pedig tudjuk, senkit nem érdekel Itáliában. Persze nem szabad elfelejtenünk a BL-t sem, de a Chelsea könnyen nagy falat lehet a délieknek, bár láttunk már kisebb csodát tőlük a City kiverésénél.

A Siena történetének egyik legnagyobb sikerét érheti el, ha bejut a döntőbe. És elnézve formájukat ez közel sem lehetetlen. A Juventus ellen hétvégén egy pontra jók voltak, köszönhetően a kiváló védekezésüknek, amit az olasz kiscsapatok olyan jól tudnak. Ha a Napoli ellen sikerül megismételni azt a játékot, továbbjuthatnak. Mindenesetre bravúr lenne a döntőbeli részvételük.

A visszavágókra sokat kell várni, csak másfél hónap múlva lesznek megtartva, akkor már lehet sejteni, kinek kell még jobban a kupagyőzelem. Ez főleg az északi derbi résztvevőire vonatkozik, a Milan a BL-ben már nagy menetelésben lehet, a Juve a bajnokság sikerei függvényében teheti fő céljának a kupagyőzelmet. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://calcioitaliano.blog.hu/api/trackback/id/tr804079702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása