HTML

Kik is vagyunk mi?

A szívünket, lelkünket kitesszük a pályára. Védekezünk, alig támadunk, de nyerünk, és csak akkor, ha nagyon szükséges. Ezért utálnak is minket, nem is kevesen, nem is kicsit. Azt hiszed nem vagyunk esélyesek, aztán bizonyítunk. Olaszok vagyunk.

2012.02.11. 13:04 Mr One-Two

Serie A, 23. forduló

Nem lesz teljes a hétvégi program, mert újra meccsek fognak elmaradni. Eddig a Bologna-Juvét és a Parma-Fio meccset halasztották el. Érdemes megnézni, óriási a hó Bolognában. Ezzel a halasztással a Juventus jól is járhat meg nem is. Ha az Udinese nem kap ki a Milantól ma este, a Juventus továbbra is az élen maradna, annak ellenére, hogy két (!) meccsel kevesebbet játszott, mint a Milan. Ki gondolta volna még ezt szeptemberben!

Udinese-Milan

Az udineiek nincsenek nagy formában, egy hete is kikaptak Firenzében, igaz alig, 3-2-re, úgy, hogy két tizenegyest is kapott a Fiorentina. Di Natale még mindig az isten Udinében, ebben a szezonban is gólkirály lesz, ha mindegy marad a rendes kerékvágásban. És ezt az embert nem jelölték Aranylabdára tavaly!
A Milant az ág is húzza, rengeteg a sérült, annyi, hogy lehet, ki sem tudnak állni az Arsenal ellen normálisan. Kikaptak hétközben a Juventustól  a kupában, és könnyen lehet, hogy újabb eltiltás vár Zlatanra egy pofon miatt, amit Storarinak adott le. Nagy a stressz Milánóban, és még nagyobb lehet, ha vereséget szenvednek az Udinese ellen. Ez esetben ugrott a második hely is, nemhogy az első.

Cagliari-Palermo

Két sziget csapata találkozik szombat este. A Cagliari nem játszik rosszul mióta az edzőváltás megtörtént, Donadoni pont egy ilyen csapat kispadjára termett, úgy tűnik. A Cagliari otthon nem viccel, többek közt a Romát is megverték, szóval van mitől félnie a Palermónak. Annak a Palermónak, amelyik gyakorlatilag kilábalt a hullámvölgyből és megverte a múlt héten az Atalantát, ami lássuk be, nem könnyű, hogy azt nézzük, például a Juve se tudta megverni. Miccoli for president?

Atalanta-Lecce

A bergamóiak nagyon jól kezdtek, de már látszik, a bajnokság nem csak egy őszi etapból áll. Még szerencse. A múlt heti Palermo elleni vereség kiheveréséhez jó ellenfél a Lecce, akik igyekeznek a kieső zóna elől menekülni, több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebbel (18.-ak 3 ponttal lemaradva a Sienától), bár jobban szerepelnek, mint a szezon első felében. A vendégek Bergamóban ha bebekkelnek, végük. A leccei kezdő csatárpáros nem megy Bergamóba, ami óriási veszteség.

Catania-Genoa

A hazaiak szerdán lejátszották félbemaradt meccsüket a Romával, ahol maradt az 1-1-es eredmény. Ha visszaemlékszünk a még hetekkel ezelőtt lejátszott meccsre, tudjuk, a Catania akár 3-1-es állással is várhatta volna a szerdai maradék 20 percet, sokkal jobbak voltak ellenfelüknél. Most visszaköszönt Bergessio rengeteg kihagyott helyzete.
A vendégek leigazolták Tőzsér Dánielt! A magyar középpályás nyáron érkezik, 4 évre, épp ezért arra még ráérünk elmélázni, vajon mennyit fog játszani Genovában. A Genoa az edzőváltása óta nagyon támadó felfogású csapattá alakult át, amelyik sokat lő, de kap is. Szicíliában nem lesz egyszerű, de behúzzák a remek formában lévő Palació vezetésével.

Inter-Novara

Egyértelműen a legsimább meccsnek tűnik a milánói. Az Inter kezd összeállni, Ranieri megint jó krízismenedzselést vitt végbe, legalábbis úgy tűnik. Mondjuk múlt héten azért becsúszott egy négyes Rómában, ott nagyon gyengék voltak a nerazzurók. Milito formába lendült, már 12 gólnál jár, ami a dobogóra repítette a góllövőlistán, igaz másik 4 személlyel együtt. Sneijder vajon mikor lesz újra kezdő?
A Novara küzd, hajt, mindent megpróbál, de semmi sem sikerül nekik, 7 ponttal vannak a még pont bentmaradást érő 17. helytől. Ez valószínűleg elég lenne a Serie B-ben egy harmadik helyre, de még talán annyira sem. A télen azért megvették Mascarát a Napolitól, de egy fecske nem csinál nyarat.

Napoli-Chievo

A hazaiak gyenge formában fogadják mumusukat. A Nápoly kikapott a Sienától hétközben a kupában, ami meglepetésnek számít mindenképp. A kapott góljaik megmutatták, milyen is a mai Napoli. Azokat a gólokat tavaly nem kapták volna be. Ha a Campagnaro-Cannavaro-Britos védőhármas a Siena ellen kevés, mi lesz a Chelsea ellen? És Inlerrel vajon mi történt?
A Cheivo döntetlenre fog játszani, ez szinte biztos. A védelmük rendkívül jó, csak 9-en kaptak kevesebb gólt náluk, de a támadások valahogy gyengébben mennek, Moscardelli az egyedüli igazi veszélyforrás, na meg Pelissier. Egy ilyen csapatba az ember szívesen látna olasz fiatalokat, még sincsenek. A veronaiak jók lehetnek egy ikszre, ha a Napoli már a BL-re gondol.

Siena-Roma

A zebrák remekül bekkeltek a Juve ellen idegenben, ami elég lett egy döntetlenre. A kérdés az, vajon meg tudják-e ismételni azt a teljesítményt a Roma ellen. Nem lesz egyszerű, főleg, ha ránézünk a Roma legutóbbi eredményére az Inter ellen (4-0). A sienaiak megverték a Nápolyt szerdán, ami nagy szó, Reginaldo remek formában játszik.
A Roma talán megtalálta a legjobb támadójátékát, Borini sziporkázott az Inter ellen, Totti pedig még mindig nagyon úgy tűnik kihagyhatatlan a kezdőből. Osvaldo sérült, aki elvileg kezdő lenne, bár, ha visszatér a padon lehet a helye.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://calcioitaliano.blog.hu/api/trackback/id/tr204093539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása