HTML

Kik is vagyunk mi?

A szívünket, lelkünket kitesszük a pályára. Védekezünk, alig támadunk, de nyerünk, és csak akkor, ha nagyon szükséges. Ezért utálnak is minket, nem is kevesen, nem is kicsit. Azt hiszed nem vagyunk esélyesek, aztán bizonyítunk. Olaszok vagyunk.

2012.03.01. 20:33 Mr One-Two

Serie A, 26. forduló

Újabb hétvége, újabb forduló. Az elmúlt hétvégén számtalan dologról lehetett beszélni, annyi minden történt. Például a Napoli nem top formában verte meg az Intert, úgy, hogy a milánóiak emberelőnyben fociztak 20 percig, de még csak helyzetet sem tudtak kidolgozni. Emellett volt nekünk nagy arányú sienai győzelmünk a Palermo felett, Denis mesterhármas, és ezzel együtt Atalanta-kiütés a Roma ellen, meglepetés Lecce-győzelem a Cagliari otthonában, és egy olyan Lazio, amely úgy tűnik, kikecmereg a gödörből. De persze Olaszországot a Milan-Juve hozta lázba, ahol több bírói hiba után végül döntetlen lett a vége. 

De lássuk mi várható a hétvégén!

Palermo-Milan

A Palermo a múlt héten komoly zakóba futott bele Sienában de idegenben sokkal gyengébbek a szicíliaiak. Otthon ellenben remek formát mutatnak, az elmúlt négy meccsüket megnyerték, nem is kicsit. Az ellenfél most a Milan, akik viszont nagyon jó formában érkeznek a szigetre, és nem valószínű, hogy bárki megállítja őket. A Milan jövő héten visszavágót játszik a BL-ben az Arsenal ellen, tehát lehet, hogy rá kellene pihenniük a londoni meccsre, de a párharc gyakorlatilag eldőlt, ami nagy előny a Milannak. A Milannál a sok hiányzó mellé még Mexést is eltiltották három meccsre. Ha lesz valami, ami miatt kikap a Milan, az biztos, hogy a rengeteg sérült/eltiltott miatt lesz. A Palermónál ugyanazok a hiányzók, mint múlt héten, igaz Balzaretti begyűjtött még egy sárgát, így ő eltiltott a Rossoneri ellen. Amúgy a meccsen szoros Milan-győzelmet várok, amivel a milánói szurkolók elégedettek is lennének.

Juventus-Chievo

A Juventus legfőbb célját elérte a múlt héten, azaz nem kapott ki Milánóban, ami szép teljesítmény. Ami még szebb, hogy az idei három Milan elleni meccsén a Juve 2 győzelmet számol, 5-2-es gólkülönbséggel. A Juve tehát továbbra is veretlen, és nem valószínű, hogy a Chievo ellen szakadna meg a sorozat. Leginkább a Juventushoz tartozik, hogy hét közben olasz válogatott meccs volt, a Bianconeri nem egy játékosa szenvedett vereséget az Egyesült Államok ellen, ami akár jó motiváció lehet a hétvégére. Persze lehet rossz is. A Juvénál eltiltott Pepe és Vidal.
A Chievo a csodacsere Moscardelli góljával verte a Cesenát a hétvégén 1-0-ra, ami nagyon soványka siker egy kiesőjelölt csapat ellen. A veronaiak idegenben néha meglepetést okoznak (lásd Genoa elleni meccs), de esélyesebb ellenfelek ellen rendre simán kikapnak, ami nem jó előjel a Juventus-meccs előtt. A Chievónál eltiltott Pelissier, ami nagy veszteség, őt nem nagyon lehet pótolni.
A Juve minden bizonnyal behúzza a meccset a két hiányzó ellenére, de a torinóiaknál nem egy játékos formája aggasztó, leginkább Marchisioé, akinek a jó játéka nélkül aligha lesz bajnok a Juve. Emellett a Juve ellen szól a szűk keret, mert a Milan úgy tűnik elbírja 6-7 játékos hiányzását is, a Bianconeri ezt azonban biztos nem bírná el.

Parma-Napoli

A Parmához látogat az elmúlt héten rangadót nyerő Napoli. A hazaiak Genovában értek el döntetlent, ahol akár nyerhettek is volna, de a Genoa a végén csak kiegyenlített. A Napoli egyik mumusaként emlegethetjük a sonkás várost, nem egyszer verték már meg az Azzurrit idegenben és otthon egyaránt a közelmúltban. Floccari lesérült, így Giovincónak Okaka maradt, őt szolgálhatja ki remek passzaival. Eltiltott Lucarelli és Valiani, a Napolinál Aronica, akit Pazzini buktatásáért  állítottak ki a hétvégén. A Napoli remek formában érkezik Parmába, Lavezzi élete játékát mutatja meccsek óta, Cavani pedig követi példáját, úgyhogy a pármaiaknak rendkívül jó játékot kell bemutatniuk a déliek ellen, különben újabb Azzurri-sikert ünnepelhetnek Nápolyban.

Roma-Lazio

Bizony, bizony, eljött az újabb Derby della Capitale. A Roma nagy vereségből érkezik haza Rómába, míg a Lazio próbálja kiheverni az előző hetekben mutatott formát, tehát egyik csapatot sem kiálthatjuk ki óriási esélyesként. Sok a hiányzó mindkét oldalon, a Románál Burdisso sérült, Osvaldo, Gago és Cassetti eltiltott, a Laziónál Lulic, Radu, Konko, Zauri, Rocchi, Brocchi, Stankevicius és Cana sérült, egyik csapat sem örvendezik a sérültjeik számát látván. A Lazio talán mégis valamivel nagyobb bajban van, mint az ASR, mert több hiányzójuk van, és rosszabb formában is érkeznek, bár megverték a Fiót múlt héten. De ne felejtsük, az őszi meccs előtt a Romát tartották esélytelenebbnek és nem sokon múlott, hogy meg is verjék a városi riválist, csakhogy jött Klose...

Bologna-Novara

A Bologna az Udinesétől kapott nagy verést a múlt héten, a Novara pedig ugyanannyira, 3-1-re kapott ki a Cataniától. A hazaiak úgy tűnk már nem az őszi és leginkább téli fényében tündökölnek, hanem visszatért a régi, alsóházas Bologna. Pedig komoly hiányzójuk nincs is, csakúgy, mint a vendégeknek. A Novara messze a leggyengébb csapat a bajnokságban, nagyon úgy tűnik, bár a Cesena mögött van jelenleg. A télen érkezett Mascara nem tudott segíteni a csapaton, amely továbbra is a B felé zuhan, töretlenül. A Bologna tehát ideális ellenféllel találkozik ahhoz, hogy visszanyerje jó formáját, Di Vaio pedig újra lőhetné a gólokat.

Fiorentina-Cesena

A firenzeiektől többet vártunk múlt héten a gyengécske, összeesőben lévő Lazio ellen, azonban a lilák vereséget szenvedtek a rómaikatól, a vége 1-0. A Cesena ellen lehet javítani, a vendégek jelenleg a Serie A utolsó helyén tanyáznak. Parolóban már tavaly is láttuk a potenciált, de nincs nagyon körülötte senki, aki komolyabb eredényekre vezetné a fekete-fehéreket. Iaquinta jó igazolásnak tűnik elsőre, de ne felejtsük el, jó pár hónapja egy meccset sem játszott a Juvéban, úgyhogy kell neki egy kis idő, amíg felveszi a ritmust. A Fiorentinánál Behrami, Kharja, Kroldrup nincs, a vendégeknél a védő Von Bergen hiányzik. Hazai siker várható, a kérdés csak az aránya.

Lecce-Genoa

A hazaiak a múlt héten meglepetés győzelmet arattak Szardínián a Cagliari ellen, ami a bátor támadófutballnak köszönhető, amit a Lecce idén produkál. Bár eddig nem sikerült a kiesőzónából elmenekülni, de jó úton haladnak a 17. hely megszerzéséért. A Cagliari elleni győztes csapat gólszerzői közül mindketten ott lesznek a pályán, emellett ott lesz már Blasi és Di Michele is, ergó egyáltalán nem esélytelenek a hazaiak a Genoa ellen. Már csak azért sem, mert a vendégek Marino kezdeti lendületéből visszavettek, és már nem annyira jönnek az eredmények, az elmúlt négy meccsük közül egyet sem nyertek meg. Hiányozni fog az Antonelli-Bovo-Gilardino hármas (leginkább az utóbbi). A védelmen pedig el kellene már kezdeni dolgozni a vendégeknek, mert különben a Lecce megint lesújt támadófutballjával, most a genovaiak ellen.

Siena-Cagliari

A Siena nagy győzelmet aratott a Palermo ellen, ami már nagyon kellett a "kis-Juvénak" a két vereség után, mert nagyon jön a Lecce, akik kihasználnák a Siena botlásait. A Cagliarinak nincs rossz csapata, leginkább a középpályájuk erős, de az is nagyon formafüggő. Nainggolan bár általában jól játszik, egyedül kevés a győzelemhez, szüksége van társakra, például Contira. A vendégeknek javítaniuk kell kínos Lecce elleni vereségük után, de nem lesz könnyű. A Siena bármikor képes felszívni magát, főleg otthon egy idegenben gyengébb csapat ellen. Például a Cagliari ellen.

Udinese-Atalanta

Az udineiek újra régi, szerethető arcukat mutatták a süllyedő Bologna ellen. Di Natale természetesen eredményes volt, bár csak tizenegyesből. A válogatottban ott a helye, nincs kérdés, bár ő szereti, ha ráépül a csapat, ami a Squadra Azzurra esetében egyáltalán nem biztos, hogy így lesz. Az Atalanta 4 meccse nem kapott ki, és csak 1 gólt kapott, azt is a Roma elleni 4-1 során. Ami hihetetlen az az, hogy a bergamóiak ha visszakapnák a levont 6 pontjukat, az Inter előtt állnának a hetedik helyen! Jó meccs lesz, talán az egyik legjobb a hétvégén, aki teheti nézze meg, érdemes lesz. Sajnos egy időben van a Derby della Capitaléval, ami viszont elég rossz hír.

Inter-Catania

Na és eljutottunk a végére a bajnokság legrosszabb jó csapatához. Az Internek muszáj kijönnie óriási gödréből, és abbahagyni a bénázást, mert különben nem csak a dobogó úszik, de a BL-negyeddöntő is. Ranieri legényei nagy gondban vannak, még emberelőnyben sem tudtak pontot rabolni a San Paolóból. Ami még nagyobb gond, hogy még a kaput sem találták el 20 percig a 10 emberes csapat ellen. Ebből is látszik, nagy a gond Milánóban. A Catania viszont igyekszik, lassan masszív középcsapattá érik a szicíliai. Nincs Biagianti és Campagnolo a kezdők közül, az Internél pedig Alvarez és Ranocchia hiányzik, Guarin mellett, aki még csak bemutatkozni sem tudott a bajnokságban. Szoros meccs lesz, de ezt már azért behúzza az Inter egy góllal, rutinból.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://calcioitaliano.blog.hu/api/trackback/id/tr484282295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása