HTML

Kik is vagyunk mi?

A szívünket, lelkünket kitesszük a pályára. Védekezünk, alig támadunk, de nyerünk, és csak akkor, ha nagyon szükséges. Ezért utálnak is minket, nem is kevesen, nem is kicsit. Azt hiszed nem vagyunk esélyesek, aztán bizonyítunk. Olaszok vagyunk.

2012.02.23. 22:44 Mr One-Two

Európai körkép olasz szemmel

Sok minden történt az elmúlt két hétben az olasz futballban. Van nekünk totális szétesésünk, faxunk, és vannak javuló formáink, meglepetéseink. De ami a legfontosabb, az olasz futball lassan kikecmereg a kisebb-nagyobb gödörből, annyira, hogy Európa legjobb bajnokságává növi ki magát, újra.

Kezdjük a BL-szereplőkkel!

A Milant mindenki esélyesebbnek tartotta az Arsenal-meccs előtt, otthon mindenképp. Azok már kevesebben voltak, akik a Milan továbbjutásában is biztosak voltak. Hát még azok, akik ekkora kiütésre számítottak! A Milan gyakorlatilag tönkreverte a londoniakat, 4-0. Remek, már-már a tökéletesre hajazó játék, olyan, ami abszolút ellentéte annak, amit a meccs előtt a Milantól láttunk. Hiszen ki ne emlékezne az udinei szenvedésre, vagy az azelőtti döcögésre. Az Udinese elleni parti volt a fordulópont, ott nagyon sokat jelentett a győzelem, még úgy is, hogy a játék nem sokban tért el a korábbiaktól.

Ennek tükrében az Arsenal elleni győzelem óriási siker.

Ibra gólt lőtt a BL-ben, Robinho hihetetlenül jól játszott, a szezonban egyértelműen először. De az egész csapatot kiemelhetnénk, "Abbiatistúl", "Emanuelsonostúl". A továbbjutás garantált, nincs az az isten, amely az Arsenalt négy gólos sikerre vezetné ez ellen a Milan ellen, ez biztos.

Aztán nézzük a Napolit!

A Napolit azért már sokkal kevésbé gondolták esélyesnek, még otthon is. Bár gyenge formában jött a Chelsea, de a Napoli is. A Chelsea meg is szerezte a vezetést, de a Napoli fordított, mi több nyert 3-1-re, úgy, hogy könnyedén lehetett volna 4 is az a 3. A Lavezzi (ő volt a legjobb)-Cavani-Hamsík, avagy a Pocho-Matador-Principo hármas megállíthatatlan volt. Mire lehetnének képesek, ha így játszanának a Serie A-ban is? A Napoli szívét, lelkét kitette, megérdemelte Nápoly városa ezt a sikert.

A továbbjutás még nincs meg, amit nagyon hangsúlyoztak a nápolyi játékosok és edzők. Igazuk van, a londoni kirándulás nem lesz egyszerű, bár már van angliai tapasztalata a délieknek, ami nagy segítség lesz. De nem kell félniük, az első meccs alapján egyértelműen jobb csapatuk van.
Tehát a nápolyi álom tovább folytatódik, kérdés meddig. Ha továbbjutnak, a nyolc között lenne olyan ellenfél, akiket meg tudnak verni. A sorsoláson sok fog eldőlni. Én úgy gondolom, hogy egy nagyon-nagyon szerencsés sorsolással akár a döntő is meglehet.

Az olasz BL-kör azonban nem csak az örömtől volt teljes, hiszen Milánó másik felén egyáltalán nem örülnek.

Az Inter nem csak, hogy gyenge, de kilátástalan is. Az elmúlt 3 meccsükön 0 pontot szereztek, és nyolc gólt kaptak, ezután látogatták meg a Velodrome-stadiont. Ahol meg is fáztak. A Marseille ellen jó ideig bírták, és majdnem sikerült is elérni egy 0-0-ás döntetlent, de a hosszabbítás legvégén a Marseille egy szögelt után betalált. 1-0. Ez az egyik legrosszabb eredmény idegenben. Mert ha gólt lő a Marseille a Meazzában, az Internek vége. Persze, ha így játszanak, akkor mindegy is. Ez az Inter az utóbbi 10 év leggyengébb Intere, ezt le merem fogadni. 

A kérdés csak az, meddig bírja Ranieri. Moratti helyében már lépnék. Ranieri nem az az ember, aki meg tudná újítani a csapat játékát, vagy motiválni tudná a játékosait. Ő egy kríziskezelő edző, abból a fajtából az egyik legjobb, de nem több. Ha nem újít Moratti, az Inter BL-szereplése a következő meccsen befejeződik.

Az Európa-liga csapatokról:

A Lazio már esélytelenként lépett pályára az Atletico elleni visszavágón. De mennyi minden történt előtte!
Kezdődött úgy, hogy a hétvégén óriási vereségbe rohant a római csapat. A Palermo 5-1-re verte a Sasokat. A Lazio régen játszott ennyire rosszul és ötlettelenül. Reját, a Lazio edzőjét el is küldték a padról. Reja nem is gondolkozott, felmondott a csapatnál. De nem akárhogy, faxon keresztül! Ez a tett abszolút a temperametumos argentin mesterre vall. Az elnök, Lotito, azonban nem fogadta el a felmondást, amit meg is lehet érteni. A Lazio bár nem esélyes Madridban, de egy nappal a párharc második meccse előtt felmondani nem helyes. Emellett Lotito ezzel is mutatja, bízik Rejában.

Reja, úgy gondolom, nem megoldás a Laziónak. A Laziónak, ha a BL-ben akar szerepelni, egy komolyabb, taktikában fejlettebb, felelősségteljes edzőre van szüksége. Egy Walter Mazzarrira.
Az Európa-ligából kiestek, az Atletico azonban csak 1-0-ra verte a rómaiakat, ami bár vereség, de túlélhető, akár bizalomra okot adható eredmény.

Az Udinese viszont megint kellemes meglepetést hozott az olasz szurkolókra.

A csalódást keltő hazai 0-0 után, az udineiek 3-0-ra nyertek Görögországban a PAOK ellen. Az Udinese ezzel a 16 közt van és az AZ Alkmaar ellen meccsel majd. Egyedül ők vannak Olaszországból még benn, azaz mindenkinek szurkolnia kell a friuliaknak, mert fontos az UEFA-koefficiens szempontjából az EL is.

A BL-sikerek és az Udinese sikere is arra enged következtetni minket, az olasz futball hivatalosan is visszatért az élmezőnybe. A kérdés az, vajon meddig jut a négy olasz csapat az adott bajnokságban. Reméljük minél tovább!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://calcioitaliano.blog.hu/api/trackback/id/tr44188683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása