HTML

Kik is vagyunk mi?

A szívünket, lelkünket kitesszük a pályára. Védekezünk, alig támadunk, de nyerünk, és csak akkor, ha nagyon szükséges. Ezért utálnak is minket, nem is kevesen, nem is kicsit. Azt hiszed nem vagyunk esélyesek, aztán bizonyítunk. Olaszok vagyunk.

2012.02.25. 14:58 Mr One-Two

Serie A, 25. forduló

A Serie A már a huszonötödik fordulónál jár, azaz már csak 13 forduló maradt hátra a bajnokságból, sajnos. De, mint, ahogy az lenni szokott, még semmi sem dőlt el. A bajnokot még korántsem tudnánk kihirdetni, a BL-helyekért óriást csata zajlik több csapat között, a kiesőkre bár van két tippünk (A Cesena és a Novara csak az apostolok segítségével maradhat benn), de még a harmadik kieső 4-5 csapat is lehet.

De ne feledkezzünk meg a mostani fordulóról, hiszen nagy rangadókat rendeznek Olaszországban. Lesz itt Dél-Észak-csata, azaz Napoli-Inter és eljött a várva várt, a bajnokság két legjobb csapata közötti csúcsrangadó, azaz Milan-Juventus is.

Genoa-Parma

Jó meccs lesz. A genovaiak jó pár gólt berámoltak az elmúlt fordulókban, a Parma pedig szintén nem egy tradicionálisan bekkelő gárda. A Genoa legjobb játékosa Palacio már tucatnyi gólnál jár, és szerencsére vannak mögötte is megfelelő játékosok (a Kucka-Veloso-Rossi hármas nem rossz). De a védelem szörnyű, egyáltalán nem stabil, ezen kellene változtatnia Marino mesternek, hogy komolyabb sikereket érjen el a Genoa. Gila nem játszhat.
A Parmát egész jól felrázta Donadoni, nincsenek az élmezőnyben, de stabil középcsapatnak mondhatjuk őket. A Giovinco-Floccari páros egész jól működik, nagy kérdés mi lesz a Juve-nevelés kisemberrel a nyáron. Ha ő nincs, akkor jelenleg nincs Parma sem. Valiani és Morrone hiányzik. Amúgy hazai győzelmet várok, de nem nagy különbségűt.

Milan-Juventus

Hát, hol is kezdjem? Mondjuk azzal, hogy ez a meccs nem dönt a scudettóról, mint azt sokan gondolják. Rangadónak rangadó, sőt a legnagyobb, de nem több annál.
A Milannál nincs sok hiányzó, de mégis több, mint, amennyit elbír a csapat. Boateng, Ibra és Nesta kiesett, azaz három kezdőjátékos nem lesz ott a pályán. A Milannak nagyon kell a pont, inkább pontok, mert ha nem nyer, akkor a Juve biztosan megnyeri a Parma elleni meccsét, és átveszi a vezetést. Amúgy a mostani forma miatt nagyon a Milan felé billen a mérleg nyelve, az Arsenal elleni győzelem óriási lendületet adott a milánóiaknak.

A Juventus eközben szorgosan gyűjti a pontjait, és veretlenül áll a Serie A tabelláján. Hiányzó nincs a Juvénal, ami óriási előny, Conte akadály nélkül rakhatja össze a csapatát. A Juventus másik nagy előnye, hogy ismerik a Milant, már kétszer is megverték őket, egyszer a kupában, egyszer a bajnokságban. Taktikailag felkészültebbek, Conte egy sokkal gyengébb játékosállományból szinte egy ugyanolyan csapatot hozott össze, mint kollégája, Allegri. Egy szó, mint száz, nagy meccs lesz, lehetetlen megtippelni a győztest (már ha lesz), de én egy picit megint a Juvét érzem jobbnak, mert Conte tudja, hogy kell megnyerni egy rangadót.

Atalanta-Roma

A bergamóiak remekül kezdték az idényt, de ők sem ugyanolyanok, mint voltak. A támadásaik Padoin távozása után haloványabbak, de Stendardo karmesterségével a védekezésük viszont remek, az elmúlt három meccsükön nem kaptak gólt. Denis leállt a gólgyártással, tavasszal még nem talált be.
A Roma ellen nehezebb lesz, az biztos. Hiszen a rómaiak nagyon úgy tűnik, megtalálták a megfelelő stratégiát és taktikát, azaz Luis Enrique végre csapatot faragott az ASR-ből. Ideje volt. Totti nem lesz a pályán, ami nagy gond, mert mikor ő nem játszik, a Roma csupán párszor tudott nyerni, tucatnyi meccsből. Pjanic remek formában, valószínűleg az ő teljesítménye lesz a Roma játékának kulcsa.

Cagliari-Lecce

A Cagliari otthon erős, a Lecce pedig idegenben gyenge. Ezért gondolhatnánk is, hogy sima hazai, ami benne is van a pakliban, nem is kicsit, de a vendégek bátor támadójátékukkal meglephetik ellenfelüket. Emellett nincs Cossu, az olasz válogatott támadó középpályás, ez legalább akkora kiesés, mint a Milannak Boateng hiánya, már ha nem nagyobb. A másik oldalt nem játszik Grossmüller és Oddo sem, tehát a Lecce jobb oldala nem lesz éppen a legerősebb. Di Michelének nagyot kell alkotnia.

Catania-Novara

Igazából ez a forduló egy legkevésbé várt meccse, nem lebecsülve a két csapat eredményeit. Kiesőrangadó volt néhány hete, most már kevésbé. A Catania végleg leszakítaná a kiesőhelyen álló Novarát, a Novara meg kapaszkodna a Leccére. Szicíliában nem könnyű nyerni, nem rég a Roma sem tudott, pedig már az a jobbik arcát mutató "Farkascsapat" volt. Igazából nem gondolom, hogy teljesen esélytelen lenne a vendég együttes, a Rigoni-Mascara-Caracciolo támadóhármasban nagy a potenciál, csak éppen a másik oldal is fel tud mutatni egy hármast, igaz az inkább védőoldalról való, a Dessena-Nainggolan-Conti trió remekül játszik. Mascara amúgy mit mentett múlt héten?

Chievo-Cesena

És ez pedig a másik legkevésbé várva várt meccse a hétvégének. Ha megnézzük a Chievo szezonját, leginkább kétarcúnak mondanánk azt. A csapat vagy kikap vagy nyer. Na most egy olyan ellenféllel találkozik, akit simán meg tud verni. A zebramezes Cesena az utolsó a Serie A tabelláján és sajnos, nem sajnos, teljesen megérdemelten. A hazaiaknál Moscardelli már nem szokott kezdeni, inkább preferálja Paloschit Domenico Di Carlo, ez azonban eddig beválik. Nem egyszer lőtt csereként gólt Moscardelli. A Cesena igyekszik, igyekszik, de akárhogy is nézzük, ez nagyon egy újabb vereségnek néz ki, tekintve a csapat formáját, és a hiányzókat is. A legfontosabb közülük Von Bergen, aki a védelem egyik biztos (bár az eredményeket tekintve nem az) pontja.

Siena-Palermo

A Siena az elmúlt hónapokban jó formában játszott, de megint kezd előjönni a sienaiak kevésbé meggyőző játéka. A Palermo pont egy tökéletesen kedvezőtlen gárda egy ilyen, gödörből kikecmeregni próbáló csapatnak, mert ők meg remek formában vannak. A Laziót nemhogy megverték, leiskolázták, a vége 5-1. Ezzel a vendégek már nyolcadikak, az Inter mögött. A hazaiaknál nincs D'Agostino, a vendégeknél Hernández és Bacinovic a legfontosabbak közül. A Siena ha összekapja magát, és, ha a középpálya újra a régebbi lesz, lehet esélye, de anélkül biztos szicíliai győzelem- Amúgy Miccoli az isten.

Bologna-Udinese

Az első fordulókban nemhogy sima vendégsikert mondtunk volna, de akár gálát is lehetett volna remélni ettől a párharctól. Mára megváltozott a helyzet, a Bologna remek formában (az előző két meccsükön nem kaptak gólt és lőttek ötöt), az Udinese pedig kezd szétesni, legalábbis a bajnokságban. Az elmúlt öt meccsükből csak egyet nyertek meg, azt is a Lecce ellen, 2-1-re. Ettől függetlenül a PAOK-ot simát legyőzték idegenben (0-3), miután csak egy 0-0-t értek el otthon. A hazaiak remek formája meglepheti a friuliakat, Di Natale még nem biztos, hogy játékra jelentkezik, ez pedig óriási előny a Bolognának. Mert Floro Flores nem egy klublegenda.

Lazio-Fiorentina

A hazaiak furcsán edzhettek az elmúlt napokban. Az edző már fél lábbal az Olimpicón kívül van, ami nem éppen egy kedvező előjel a rómaiaknak. A pelermói zakó és a EL-beli kiesés az Atletico ellen önbizalom csökkentő volt, nem is kicsit. Reját pedig nem úgy ismerjük, mint aki nagyon fel tudná rázni a társaságot. A Fiorentinát még nem is olyan rég az EL környékén láttuk, most meg csak a 15. helyen látjuk. (Nem azért, de 3 pontra vannak a 9. helytől.) A liláknál vannak hiányzók, Kroldrup, Amauri és Kharja sincs, Jovetic viszont hihetetlen formában focizik, nyáron minden bizonnyal elviszi valaki. A Laziónál is akad hiányzó: Rocchi, Brocchi, Stankevicius, Cana mind kiesett. Klose lövi a gólokat, de Hernanes nem az igazi. Ha valamikor, akkor most legyőzheti a Laziót a Fio.

Napoli-Inter

A vasárnap esti meccs sem lesz kutya, az biztos. A nápolyiak sziporkáztak az elmúlt héten, mind a bajnokságban (3-0 a Fio ellen), mind a BL-ben (3-1 a Chelsea ellen). Az Internek is könnyen lőhetnek hármat, mert ők pedig szörnyű formában vannak. A BL-ben kikaptak, a bajnokságban pedig egy óriási zakóba futottak bele, 3-0 a Bologna ellen, a San Siróban. A Hamsík-Lavezzi-Cavani trió megint csúcsformában, és igazából ha megnézzük, nem nagyon találunk még egy ilyen erős támadósort Európában. Hamsík mondjuk nem játszik a milánóiak ellen eltiltás miatt, ami nagy szerencséje a nerazzurrinak. Az Internél Maicon és Ranocchia sincs, utóbbi mondjuk nem is nagyon hiányzik. (Mit akart múlt héten Di Vaio góljánál?) De ami leginkább hiányzik az Sneijder remek formája.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://calcioitaliano.blog.hu/api/trackback/id/tr94202761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása